keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Kesäkukkien kauneutta

Voi kuinka ihanaa tämä kesän aika onkaan puutarhassa! 
Kukat kukkivat tänä kesänä todella runsaasti ja etenkin nyt heinäkuussa vettä on tullut aika reippaasti. Kasvit voivat hyvin eikä tarvitse pahemmin kastella. En ole kesäloman aikana ehtinyt edes blogia kirjoitella, mutta puutarhahommissa on helposti kulunut useampikin tunti päivässä. Tänään ja eilen katkoin syreenien oksia muutaman metrin korkeudesta, jotta pihaan tulisi hieman enemmän auringonvaloa. Kädet ja jalkani ovatkin ihan hellänä kun tuo nivelrikkokin vaivaa. Mutta en silti malta olla poissa pihahommista.

Tässä kesäkuun kasveista kuvia pihaltani:



Korallikeijunkukka. Hento ja kaunis,  kukkii pitkään.

Bellis eli kaunokainen, kukkii monta kuukautta.

Vihreä keijunkukka, helppo jakaa.

Pioni ja ympärillä korallikeijunkukkaa.

Pioni


Orvokkia ja viiruhelppi
Tulikellukka

Perhonen mökkireissulla Hämeenkyrössä

Koristeomenapuu kukki toukokuussa kauniisti

Syreenin kukintaa, ilmeisesti unkarinsyreeni?

Pihani metsätieltä katsottuna


Pioni kukki tänä vuonna todella runsaasti, yli 13 kukkaa. Viime kesänä tuli vain 2-3 kukkaa. Kukat olivat raskaita ja tukia tarvittiim, silti sade painoi osan kukista maahan. Laitoin pioneja myös kukka-asetelmaan ruukkuun pöydälle. Viime syksynä istutin tämän ison pienin viereen muutaman pienen pionin mukulan. Ne eivät vielä kukkineet, mutta lehdet niistä kuitenkin kasvoi. Kesäkuun mökkireissulta ostin myös 2 pionia alemyynnistä reilu 4 euroa kappaleelta!

Korallikeijunkukka on yksi kauneimmista ja hennoimmista kukista. Se kukkii pihassani ainakin kesäkuusta elokuulle saakka. Sopii hyvin perennapenkkiin, pihallani sitä on pionin ympärillä.

Olen viime vuosina hurahtanut myös sienestyksen maailmaan. Ja mökkireissulta Hämeenkyröstä löysin myös muutaman punikkitatin. Siitä tuli herkullinen tattimunakas :) Sienestyksestä kirjoitan blogiini varmasti lisää syksymmällä.

Punikkitatti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti