tiistai 27. huhtikuuta 2021

Kevät, krookukset ja jouluruusut! 27.4.2021

Kevät on tullut taas ja luonto heräilee. Pitkästä aikaa oli kunnon luminen talvi täällä etelässäkin! Kaikki kasvit tuntuivat säilyneen talven yli ja puskevat nyt uutta alkua maasta. Krookukset, perennat ja jouluruusut kukkivat. 





Lumet sulivat maalis-huhtikuun aikana, mutta yhtäkkiä tulikin pieni takatalvi huhtikuun lopulla ja satoi uudet loskalumet juuri nousseiden krookusten päälle. Mutta onneksi ne ovat kestäviä ja vain muutama kukka nuupahti. Perennat eivät lumesta ja loskasta välittäneet ja ne sulivatkin pois muutamassa päivässä.



Jouluruusut olivat nupullaan jo joulukuussa, mutta sitten tuli kunnon lumihanki ja nyt ne jo kukkivatkin. Istutin syksyllä lisää jouluruusuja kun sain niitä äidiltäni. Ne olivat vihertävänvalkoisia, mutta vaihtoivat jo väriä lila-vaalenpunaiseksi savimaahan istutettuna. Vanhimmat jouluruusuni ovat n. 4vuotta, nekin olivat alunperin valkoisia. Ilmeisesti savimaa tai maan ph muokkaa jouluruusun väriä. 



Istutin viime syksynä lisää tulppaaneja ja muita sipulikukkia varmaan 60-100kappaletta. Vanhimmat tulppaanini ovat 10 vuotiaat lummetulppaanit. Suurimmasta osasta tulppaaneita näkyy vasta lehdet. Pelastin katkenneen tulppaanin (keskimmäinen kuva, jossa valoiset terälehdet ovat auenneet) sisälle ja laitoin sen veteen. Nuppu aukesi parissa tunnissa ja kesti muutaman päivän kauniina sulkeutuen iltaisin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti