lauantai 2. joulukuuta 2023

Salkoruusujen kasvatus onnistui vihdoinkin viime kesänä!

Ihanat salkoruusut

Ostin jo muutama vuosi sitten mustan salkoruusun siemeniä ja levittelin niitä ympäri pihaa, mutta mitään ei tuntunut nousevan. Vuosi sitten sain meidän paikallisesta puutarhakerhosta taimivaihdossa vaaleanpunaisen salkoruusun taimia. Tänä kesänä sitten ilmeisesti kaikki aiemmin istuttamani salkoruusun taimet ja siemenet tuntuivat kukkivan! Nyt minulla kukki vaaleanpunainen, punainen ja musta salkoruusu. Olin lukenut netistä, että ne ovat korkeita ja onneksi sain ihanalta naapuriltani kasvitukia. Ja miten hienot isot ja värikkäät kukat, kestivät jopa syksyn rankat tuulet ja vesisateetkin, tosin kävin tarkistamassa tuet joka viikko. Syksyllä keräsin salkoruusun siemeniä talteen ja annoin niitä naapureille sekä osan säästin itselleni. 





Harmaakäenkukka

Harmaakäenkukka kukki myös todella runsaasti ja kauniisti tänä vuonna. Pidän erityisesti sen hopeanharmaasta lehdistöstä ja siitä kuinka pinkit kukat sopivat lehtien väriin. Annoin todella paljon taimia ja siemeniä naapureille ja tutuille. Jouduin myös harventamaan kasvustoa, koska se leviää helposti muiden kasvien päälle kun on niin korkeakin. Siemeniä se tuottaa myös paljon, siemenet ovat ihan pieniä ja yhdessä siemenkodassa on kymmeniä siemeniä.



Väriminttu

Ostin muutama vuosi sitten lilaa väriminttua. Luulin, että se oli kuollut, kun se katosi edellisenä kesänä. Tänä kesänä huomasin ilokseni sen kasvavan ja kukkivan äitini antaman syyshortensian (Red wims) vieressä. Ilahduin kovasti, koska luulin menettäneeni sen kokonaan. Aina kun huomaan, että jokin kasvi ei viihdy jossain, niin siirrän sen paikkaa toisaalle. Tänä kesänä/syksynä tein paljon kasvien siirtoja. Annan aina kasville muutaman vuoden armonaikaa viihtyä, mutta jos se tuntuu kituvan niin siirrän sen paikkaa. Osa pihastani on varjoisempaa ja kosteampaa eivätkä kaikki kasvit viihdy sellaisessa paikassa. Hopeatäpläpeippi, viiruhelpi ja tarha-alpi tuntuvat viihtyvän missä tahansa, ne on todella vahvoja ja elinvoimaisia kasveja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti