lauantai 30. maaliskuuta 2019

Kevät on taas tullut! 30.3.2019

Kevät :)

Kevät on taas tullut; lämpö, aurinko, linnunlaulu ja ennenkaikkea puutarhan elämän seuraaminen. Mitä kaikkea puutarhasta nouseekaan pintaan joka päivä. On se vain ihmeellistä miten kasvit kestävät minkälaisen talven tahansa ja jaksavat vuodesta toiseen nousta jäisen ja lumisen kauden jälkeen. Täällä eteläisen Suomen lämmössä kasvit nousevat puutarhassani jo maaliskuun aikana ja ensimmäiset kukatkin on jo näkyvissä. Belliksissä näkyy jo kukkien väritkin.


Mitäs punaista täältä nouseekaan?

Jouluruusu nupuillaan maaliskuussa

Jouluruusut olivat nupuillaan jo joulukuussa ja innolla odotin mitä niille on tapahtunut talven aikana. Tänään 30.3. jouluruusut ilmestyivät lumen alta ja olivat edelleen nupussa. Ehkä ne kohta aukeavat kukkaan. Tuleekohan toinen kukinta vielä kesällä? Minulla on olllut jouluruusuja vasta muutaman vuoden ajan. Sain ensimmäisen jouluruusun äidiltäni. Viime syksynä istutin lisää jouluruusun taimia sekä jouluruusun siemeniä.


Viivi
Viivi tasapainoilee ikkunalaudalla



Puutarhassa minulla on usein apuna sekarotuinen koirani Mokka sekä maatiaiskissatyttö Viivi ja itämainen lyhytkarvatyttö Dessa. Dessa ei vielä uskaltaudu näin kylmällä ulos, pitää olla vähintään 10 astetta lämpöä, jotta se tulee kanssani puutarhaan. Viivi ja Mokka auttavat minua jo nyt. Mokka syö kaikki herkulliset pupunpapanat puutarhastani sekä kaivelee pihaa sieltä täältä. Pihani on savipohjainen, mutta olen muokannut sitä todella paljon mullalla, jotta kasvit viihtyisivät siinä. Keväisin piha on todella märkä ja mutainen, joten kaikki kasvit eivät siinä viihdy. Istutan kasvit monesti kohopenkkiin ja kaivan mahdollisimman ison kuopan sekä lisään multaa.

Bellis kukkii jo
Komeamaksaruoho aloittelee kasvuaan

1 kommentti: