perjantai 26. huhtikuuta 2019

Kukat nousevat kilpaa maasta 26.4.2019

Oi, miten paljon kasveja onkaan jo noussut!

Voi tätä luonnon kauneutta. Kaikki kasvini tuntuvat selvinneen taas talvesta. Ja myös viime syksynä istuttamiani siemeniä on itänyt ja taimet nousevat. Kaikkia alkuja en edes vielä tunnista. Nyt on pakko jakaa näitä ihania kukkien kuvia teillekin.


Jouluruusu

Tuoksuorvokki

Pystykiurunkannus

Kultatyräkki, istutin viime vuonna

Kultahelokki, istutin viime vuonna

Narsissi, jonka istutin viime vuonna

Pioninalut nousevat viininpunaisina

Malvan ja loistosädekukan taimia

Orvokki-istutus, josaa on myös viiruhelpiä

Kukkien pajutuoli

Raparperipiirakkaa saadaan tänäkin vuonna

Lummetulppaani Heart`s Delight

Lummetulppaani nupussa

Syntymäpäivälahja ihanalta mieheltäni
Kuvassa olevat loistosädekukan ja malvan taimet ovat viime syksynä istuttamistani itsekeräämistä siemenistä. Ne lähtivät jo syksyllä hyvin kasvamaan ja nyt keväällä ne paljastuivat lumen alta samassa kunnossa kuin olivat viime syksynäkin. Jouduin ihan harventamaan niitä etteivät kasvaisi vieri vieressä.

Pionilla on selvästi ollut oikein suotuisa talvisää. Sain tämän vaaleakukkaisen pionin työkaveriltani vuonna 2009 kun muutin tähän asuntoon. Sama pioni oli ollut hänellä jo useita vuosia eli se on mahdollisesti jo parikymmentä vuotta vanha! Nyt se pukkaa viime vuotta enempi alkuja. Istutin viime syksynä 2 kappaletta n.10cm kokoisia pionin juurakoita ja nekin ovat nousseet. 

Pystykiurunkannuksen pieniä mukuloita sain ilmaisena kylkiäisenä viime syksynä kun tilasin kotipuutarhurilta facebookista jotain muita kasveja. Olenkin kuullut, että pystykiurunkannus saattaa levitä kovastikin. Joten istutin sen sellaiseen paikkaan, jossa leviäminen ei haittaa. Kaunis pieni kasvi näyttää olevan.

Tänään oli myös syntymäpäiväni ja mieheni osti minulle ihanan orkidean ja kinuskikakun. Hieman jännittää jättävätkö kissamme synttärikukan rauhaan vai löytyykö se aamullaa pöydälle kaatuneena. Kissoista kun ei koskaan tiedä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti